Gyenesdias VW-träff 2021

Dags igen med den här mysiga VW-träffen vid Balatons strand. För mej var förra året min premiär med VW träffar. Den gav mersmak.

Nu var det dags ingen då den 27-29 Augusti på Gyenedias Caravan Camp. Det var lite mindre bilar i år troligen genom att vädret var rätt ostadigt hela helgen.

Var dit på Lördagen i 5-6 timmar med riktigt bra höstväder.

Tidigare på dan hade det blivit en rundtur till Balatongyörök, Szigliget och Szt György-Hegy och tillbaks.

Det här är otroligt fina ställen som jag besökt flera gånger. I Balatongyörök finns en fin utsiktsplats med vy över Balaton sjön och Szigliget har en gammal fästning  även den med otrolig utsikt över Balaton.

Szt György-Hegy är ett litet berg med ett gammalt stenbrott och fantastisk utsikt upp ifrån toppen. Ett tips till utflyktsmål.

Men nu koncentrerar vi oss på träffen.

Det var ca 30-35 bilar, och de flesta med ganska vettig klass och en del mycket intressanta. För min del var det en gammal orange VW-buss, en Gulf bubbla och en gul Variant som mest drog blickarna till sej.

Bussen har jag sett flera gånger, och det finns alltid nåt nytt att upptäcka på den.

Vi gick runt, tittade på bilar och försökte prata med folk. För frugans del är det ju inga problem som infödd Ungrare men för mej…… Attans vilket svårt språk.

Men några där klarade ju engelskan riktigt bra annars var det mobilen och google översätt som gällde, eller en mysko blandning mellan Svenska/ Engelska och det lilla jag kan av Ungerskan.

Det ledde till ett antal gapflabb.Men döm om min förvåning då jag helt plötsligt ser en man komma gående med en t-shirt som det står NORWAY på.

Så jag började prata svenska med honom. Men han var Ungrare som varit till Norge några gånger till en kompis och fiskat. Nån svenska kunde han inte men riktigt hyfsad engelska.

Det blev en stunds prat med honom. Stämningen på träffarna här är mycket typ familjär. Alla pratar med alla, garvar tillsammans och tar en öl eller Palinka tillsammans.

Palinkan är ju en typ nationaldryck här och den hemgjorda är ganska stark, 50 % och uppåt.

Här är det ju tillåtet verkar det som att göra sin egen nationaldryck för eget bruk. Det är sällan man ser folk full här men mer glada.

Efter nån timme var det lottdragning. Snabbt avklarat tänkte jag men det var många lotter och mycket vinster så det tog nog 1,5 – 2 timmar det hela.

Under lottdragningen kände vi att det började blåsa kallt från Balaton som bara ligger några hundra meter från Caravan Camp och vi bestämde oss för att åka innan himlen öppnades.

Det gjorde den sen vi satt oss i bilen börjat åka hemåt. Det var ett ordentligt skyfall som kom men det var det om detta och som avslutning så kan jag väl säja att det var som vanligt här en mycket trevlig träff, otroligt trevligt folk, god mat och man längtar redan efter nästa träff.

Ha det så bra alla.

Micke Gideryd.


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *