Bilar på lut i Umeå.

Har du bilar på lut? Jag har och säkert många med mej. Tysta fordon som väver  drömmar och ger äventyr utan att rulla en millimeter. Dammets seger över vaxet och ett hörn av välbehag att öppna dörren till under stundom.

David Strand i Umeå har fyra roddar. Vi har tidigare berättat om nummer ett och fyra. Här kommer nummer två och tre samt en bonus. Välkommen till bilar på lut.

Nummer tre en 1935 Ford ombyggd till pickup.

Bilen är hemtagen från USA och besiktad för alltid i Sverige. Därefter plockades den ner i delar och hytt och flak blästrades. Ramen sänktes också och allt låg utspritt. Ungefär där kom herr Strand förbi. Så gick det som det gick och alla delar flyttades hem till David där även en extra 32:a ram med V8:a ingick.

David Strand plockade ihop den roddifierade gamla pickisen och körde nästa fyra varv på Wheelscruisingen i Umeå när polisen stoppade honom för ett trasigt bromsljus.

De hittade att tutan inte funkade också men  . . .  de belade bilen med ombesiktning.
– Så nu ska jag rega om den med alla ändringar, säger den luttrade hotroddern som redan byggt två roddar för besiktningsgodkännande. Läs mer här. 
– Bilen är riktigt kul att köra. 35:an har en 283 motor som är pigg, säger David.

Nummer fyra är något som ser ut som en original pickup men här har han blandat och gett.  Ramen är den extra ram han fick med vid köpet av 35:an. Detta är en original 1932 ram. På den har David ställt en 1932 Ford Fordor från England. I England kom bilarna med självmordsdörrar.


De bästa man kunde göra av Fordorkarossen var en pickup tyckte David så tigersågen kom fram. Flaket är nytillverkat i USA och levererades i delar vilka David svetsat ihop.
-Bra passform, säger han om den saken och gillar att originalpressningen på baklemmen följde med.

Flooded i Sverige!

Vattnet steg med en meter på Västerbottens Bildemontering när ett dräneringsdike rasade igen på en industritomt längre ner.  Vattnet backades upp och kröp in i magasinen. När det var som värst stod vattnet halvvägs upp till midjelisten på likbilen undertecknad vill åka i när det är dags.

En 1965 Cadillac med 66:ans front

På somrarna blir det 30 grader varmt i plåtskjulet så den har torkat upp såklart men bilen har inte körts efter incidenten. Läge för överraskningar föreligger. Bilen är lååång och låååg efter att David snyggat upp den och monterat luftfjädring.

Vi är överens där i förrådet. ”Döfrän på sista resan”.

Just nu är det lugnt i  garaget.
– Jag har köpt en kåk vid en sjö säger David Strand passande.

 


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

En reaktion på ”Bilar på lut i Umeå.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *