Florida 2022

 28 februari lättar planet, temperaturen lyfter från minus femton till plus trettio och jag … jag kommer reka inför nästa gruppresa i november 

Pass och biljetter ligger klara i lådan. Sprutvaccin är påfyllt och munskydd är inköpt.
Det är en del nytt sedan 2019 då jag åkte senast.

 

 

 

Ligger Florida och skvalpar i Mexikanska golfen som sist?
Spelar musiken över heltäckningsmattorna i de amerikanska ankomsthallarna?

Såsar överflödet över tillvaron som förr och finns mitt bord utanför hamburgerkedjan Dairy Queen vid  korsningen Veterans och Skyline kvar? Har mitt tio år gamla mobilnummer gått ut och har det kommit något nytt, smart bredbandsabonemang att trä in i huset?

När man hittat vardagen igen, Bonnevillen mullrar och kylen är full med blåbär och jordgubbar till fyralitersbringarna med mjölk, då sjunker den mjuka, vackra, vänliga, bekymmerslösa Floridafeelingen in.  Don’t worry. Be happy.

Harmonin lägger sig till rätta. Postlådan vittjas på reklam. De nya grannarna hälsas på utan handslag.  Ska försöka vara normal denna gång. Förra gången mötte jag de nya grannarna med blodet rinnande utför underarmen färgande min vita t-shirt röd.
Frun i huset glodde skrämt.
– Your, your bleeding.

– Va, hojsan ja du de sprutar på bra he, he jamen nämen jag skall väl dra mig tillbaka, sade jag och backstegade stelt leende.
Slaktarn från Sverige, tänkte de säkert. Skrämmi- granne.
Får försöka vara normal när nya granne nummer två skall morsas på.

När alla på gatan lugnat sig blir det gruppresespaning.  Har det kommit något nytt kul att kolla in?  Bilträffen i Venice kanske med tillhörande classiccarförsäljning.  De där swamp-racen i Naples är ju vilda men datumen har aldrig passat.  Vi får se.

Gruppresorna har  varit crazy kul.
Tänk när jag skjutsade hela gänget till fel restaurang och inte kom på det förrän vi fått in maten.
– Men här skulle vi ju inte äta, sade jag och gafflarna stannade i munnarna på deltagarna.
Vad säger den här förvirrade reseledare nu då?

Eller när jag hade en fet floridaråtta inne i bilen en hel förmiddag med fyra brudar på shoppingresa till köpladorna.  Jag såg ju när den kröp in och satt på nålar att den skulle vara nöjd under sätena.  Det var den och det var resenärerna också lyckligt ovetande.

Eller när jag inte tänkt på att tolv resenärer har 24 väskor när de kommer från flyget. Jag hade hyrt en van för tolv passagerare utan bagage.
– Ja, himmel! Jag säger det igen.

Krantz Floridatravel är bäst
Hur jag kan säga det?


Enkelt. Jag har de bästa resenärerna.  Ett tiotal har upprepat resan. Samma resa!
– Men är ni dumma på riktigt, säger jag. Det blir ju bara en repris.
– Just det, flinar de.

I november bär det av.  Max tolv pers. Ska förbereda för er med att boka hus, hotell, utflyktsmål, äventyr och solbränna. Galenskaperna behöver jag inte boka ….


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *