2303-5 Rockabilly Parking i Györ

 Det här är en av favoriterna för min del. Träffen är inte så stor, mycket på grund av parkeringsutrymmet hos Barney´s American Diner i Györ men det är besökare från Ungern, Österrike , Slovakien mm. 

Det är inte så långt till vare sej Slovakien eller Österrike. Jag är inte säker på avståndet till Slovakiens gräns. Men ca 15 kilometer kanske och till Österrike ca 10 mil eller strax över.  Då vi kommer till Barney´s så ser vi att parkeringen är smockfull med bilar, hojar och folk. Så det blev till att vandra runt lite , träffa gamla vänner och titta på både folk, bilar och hojar. Sen började magen säja mat!

Vi gick in på Dinern och skulle beställa. Och även där var det fullt med folk. Att beställa gick bra men det var lång väntetid på maten. Det gjorde inget. Det fanns mycket att titta på även inomhus. Här är det rockabilly stil som gäller på folket och kläderna och det är riktigt kul att se.

Rockabillyn är ganska stark här i Centraleuropa. Efter en dryg timme så kom maten in och det var hittills mitt livs godaste burgare. Jag vet sen tidigare besök att maten är suverän här.

Vi gick ut igen och träffade ännu fler vänner. Tog en vända med lite mer ingående studerande av fordonen. Såg en svart 4-dörrars 1950 Buick Special. Och på nåt sätt så kände jag igen den. Det visade sej att den varit ute på Blocket och kom till Ungern 5 dagar före träffen. Sen vart det ju lite Buick inline-eight snack med ägaren.

Jag har ju själv haft 2 st 53 Specials med raka åttan. Det fanns även en till bekant bil. En Impala SS från kanske 90 talet. Lite dålig på så nya bilar men även den kom från Sverige, detta för rätt många år sen. Jag har sett den flera gånger tidigare. Den var till salu på Exclusive cars en gång i tiden och deras dekal sitter fortfarande kvar på den.

Den här dagen var det kanske den hetaste dagen hittills i sommar med ca +30 i skuggan förövrigt svår att hitta.  Så där gick man i stekande sol på en asfalt som kändes nästan som glödande. Insåg hur en välgrillad hamburgare känner sej. På den här träffen är det även en discjockey och live musik. Det brukar var fullt med folk som dansar här, men nu var det för hett.

Det var en del andra bilar och hojar med som man kände igen från andra träffar. Bland annat en trehjulig historia med en täckt kaross av nåt slags textil, den trehjulingen heter Velorex och är en ganska skojig liten sak. Jag skulle inte alls säja nej till en sån själv.

Sen var det ju en VW-trike där , Inte direkt som de VW-trikar men oftast ser i Sverige utan motorn verkar sitta baktill som på en bubbla följt av två sittplatser där föraren sitter väldigt lågt.

De ser rätt kul ut.

Träffen började 10:00. men efter ca 3 timmar så började folk troppa av och  vi med, men med stor saknad. Saknad av träffen, musiken, människorna och stämningen. Det var väl allt för den här gången här från Ungern men mer kommer.

Mikael Gideryd.
Ungern


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *