Månadens Leif-Ivan april

World of Classics Museum and Sales i Tumba är stället du bara måste se. Här står de finaste amerikanarna i det finaste skick uppställda. Flera tidningar har redan gjort reportage men nu har Leif-Ivan Karlsson lovat Worldkustom något alldeles extra. musem_world of classics_small2

World of Classics Museum and Sales pulserar, förändras, lever.

Ett ställe du kan besöka om och om igen. Tony, Stefan och Pierre från TV-serien tar hand om dig på bästa sätt.

Trevligare värdar går inte att hitta. Leif-Ivan då?
-Mja,  han är inte alltid där.

feature

Därför är det med stolthet Worldkustom, exklusivt varje månad ett tag framåt, kan erbjuda Månadens Bil från museet och vem är det som presenterar den för dig?
–  Jo, Leif-Ivan Karlsson själv.


1960 Dodge Polara Wagon

Våren har kommit till Tumba och massor av nya bilar skall poleras och parkeras i museet som ständigt förändras.

Ett par hundra besökare kan det komma på en dag och guidningar startas allt eftersom utav Tony och Stefan på muséet. En Dodge Polara Wagon står på tur att hamna inne bland kristallkronorna.
dscn3420
Fenan är spetsig som på en rovfisk och skapar en hemlig lagun mellan vingen och den svängda sidorutan. Leif-Ivan fryser. Han har blivit soft i Florida. Tony kommer till undsättning och fotar. Bra bilder Tony!
dscn3422En riktigt ovanlig  kombimodell ifrån Chrysler Corporation är det. Notera ryggstödet högre på förarplats.
dscn3423
Det finns uppskattningsvis 5 kvar i världen. Bara 1767 gjordes och även om stationsvagnarna var fyllda med lyx var det ingen bil som ”sparades undan” som exempelvis cabrioleterna och coupéerna.
dscn34153621 dollar kostade de i grundutförande och sedan fick man kryssa i vad man ville ha och på den här kryssades det vilt.

Bilen är full med options. 
Servostyrning, Bromsservo, tryckknappsradio,dubbla avgasrör, värmefläkt med defroster, whitewall däck, backljus, sidobackspeglar, elklocka, skinnklädsel, samt extrasäte så den blev niositsig.
dscn3418
– Denna bil har rullat uppe i Umeå och är helrenoverad till ett underbart skick med fantastiska färgval.  Det sitter en 383 ci motor med 4 port Holley på 325hk i den, säger Leif-Ivan.

Karlsson varvar upp
Han har försökt köpa den länge.
-Jamen jag har jagat den där bilen i flera år. Den är ju skitfrän med fyra dörrar och ht så hela coupén blir öppen som på en raggarbil och ändå är det en wagon.
-Tufft och nu har jag tjatat åt mig den också.

Leif- Ivan ler med hela skägget.
-Skägg?!
Ja, växtligheten är frodig i Florida som bekant.

leif-ivan-skagg


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

En reaktion på ”Månadens Leif-Ivan april

  1. Har nog aldrig sett denna modell tidigare, har haft ett antal 50-talare
    på den tiden det begav sig. Pontiac coupe 77- var den senaste, annars
    är ju cromvictoria en av mina favoriter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *