C.A.R.S. heter en customverkstad i Florida med många fina byggen

Feta Floridas flödande ligga-på-rygg-väder petade mig i nacken där jag skenade ur bilen med kameran. Jag vägrade ligga och solbada. Jag ville inte blunda mot solen i en pöl av kokosolja. På denna adress hade jag suktat efter elgitarrer tidigare men vad nu!! Här fanns också CARS! by Krantz cars_02west-coast-motor-show2Det var Shelbyn bland gitarrflaggorna som fick mig att nita och då såg jag även Bel Airen.

Vad var detta?

Trodde det bara kombinationen var en countrylåt med Dwight Yoakam, Guitars and Cadillacs, men här i North Fort Myers var det förkroppsligat!

Gitarrer och Jänkare.
cars_03Snodde runt och fick se förklaringen
cars_01
Jaha, det där vet jag vad det betyder.
Ser ut att bli en intressant förmiddag.World of Classics Museum and sales.
cars_18
Hungriga bilkadaver glodde uppfordrande på mig när jag sneddade över innergårdens skarpa kontraster mellan glödgade presenningsbulor i krigande sol och nakna karosser i svarta skuggor.
-Jag borde ha tagit med mig vatten.
cars_04Waow vilket mottagande och nu kände jag igen mig. Nykommen till Florida för sisådär sju år sedan åkte jag till ett ställe som annonserade öppet hus med fritt lunchfika. Gubbar satt vid långbord och därefter gjorde vi  en verkstadstitt.
-Det var ju här jag var den gången, på Classic Auto Restoration Specialists = C.A.R.S.Verktygsboden
cars_09Ägaren Michael Case var i lokalerna och vi fick en pratstund. Allt började med att han bröt ihop för 20 år sedan.  1995 ville han renovera sin 1968 Camaro Z28 men efter att ha fått tillbaka uruselt jobb utfört från två  firmor rensade han ur garaget och började arbetet själv tillsammans med några kompisar.  Då bröt frugan ihop. Verkstad i garaget. cars_14
Han lyssnade på henne, letade lokal och 1999 flyttade han till en anspråkslös shop med sin färdiga Camaro vars renoverade skick lockade kunder.  Verksamheten svällde och 2007 flyttade han till denna plats med 2000 kvadrat under samma tak med verkstad och kombinerad utställningshall/ mottagning. cars_07
Idag driver han en proffsig verksamhet med många anställda, alla klädda i enhetliga tröjor vid mitt oannonserade besök. En totalverkstad där allt görs i  fyllda orderböcker som får Michael att projektera utbyggnad för en exklusiv utställningshall.

cars_12norlens_annonsUtmärkelser och pokaler har duggat tätt hos C.A.R.S. i Florida som jobbar med kunder över hela USA och det sprider sig. En Folkvagn gjordes nyligen om till Sydamerika där en nostalgisk son ville ha sin framlidna mammas kära bubbla återställd i nyskick.
cars_08Alla sorters jobb pågick från plåt till mekanik till lackering. Här fick en 55:a Cheva nya toppar.
cars_10norrlands customSverige är kanske inte redo att möta alla byggen och stilar men finishen är oklanderlig. Här byggs också ljudbilar med inredningar som liknar bubbelpooler av högtalare i ingjuten plast.
cars_05Stämningen var mycket vänlig och öppen. Gubbarna som skruvade var själva unga när dessa bilar kom ut från fabrikerna. Genuint kunnande i väggarna.

cars_16
Jamen . . åk och fika gratis själva bästa läsare. Torsdagar tror jag det var under december – mars. Mycket att se på inne och ute.

cars_15
Kunderna har stora valmöjligheter. Endera beställer man mindre jobb och betalar  i efterhand. Vid stora totalrenoveringar betalar kunden i förskott och så jobbar man med bilen tills pengarna är slut och väntar in en en ny laddning.lack-och-bilscenter-ljusdal project

Du kan även köpa ett plåtrent objekt här och sedan få det uppbyggd precis som du vill ha det.

Eller köpa en färdig bil som på bilderna inledningsvis.

cars_13Fordpickis inne för uppdatering.
cars_17
Vackra miljöer för en bilskådare och portarna står öppna.

 


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *