Sett på macken 2011 Bel Air.

En 2011 Chevrolet HHR men vänta nu  . . . !

Stod och tankade Bonnevillen när en bil gled in på handikapparkeringen och en man gick in i butiken. 
Fenor och välkända bakljus? Detta måste kollas.  Tog några snabba pics med mobilen och skulle till att åka. Då kom farbrorn ut som ägde bilen. Efter en mycket trevlig pratstund skiljdes vi åt men först fick vi veta allt.


Daniel DeRouin hade haft flera bodyshops, (karroseriverkstäder) och jobbat med bilar under hela sitt liv.  El Caminon från 1968 hade han just gett bort till dotterdottern och Ford 46:an var såld och en annan El Camino 68 hade avyttrats. Daniel varvar ner. Den bortom räddning rostiga Chev 55:an skulle forslas till skroten men en gång bilälskare alltid en bilälskare.  Han skar bort en flygel och lampa och gick över och  provade på sin 2011 Chevrolet HHR.
-Det passade!!
Nåja passade med en body guys händiga mått mätt.

Så var verkstaden igång igen. Lysrören blinkade muntert i taket där han tryckte på tändknappen och den välkända gamla arbetsbänken öppnade sitt skruvstäd till ett brett leende.
Daniel hittade som vanligt sina verktyg utan att leta och timmarna flög iväg.  Snart hade han bakat en form runt skärmavsluten  så han kunde gjuta i glasfiber.Veckorna sprang iväg medan hyllorna fylldes med plastsatser i svart, rött och silver. Ljus och emblem köptes nya och han kunde  erbjuda  blue dots, bowtiemärken och ledlampor i de röda glasen.

Än en gång hade han gjort det fastän han egentligen höll på att döstäda.  Beställningarna exploderade väl inte men det var litet roligt när telefonen ringde och någon avlägsen beställare hade sett hans tilltag på nätet.

Huvkråkan gjöt han också upp med modifierad bottendel så vinkeln funkade på HHR-huven.
-Men nu gör jag inga flera kit, sade Daniel.

 

Han rörde sig  vigt och någon övervikt bromsade inte Vietnamveteranens rörelser. Visitkortet kom fram av ren vana även om websidan var nedlagd. Handslaget och blicken var fast.
– Du,  jag har några kit kvar om någon vill ha  . . .
Bilgubbar slutar aldrig.

Tack, Daniel DeRouin för en fantastisk vardagsstory utanför 7-11 på Skyline Boulevard en kväll i mars 2019.

Lars-Åke Krantz
Worldkustom.


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

En reaktion på ”Sett på macken 2011 Bel Air.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *