Bygg matchande släp. Fortsättning från föregående nummer

Det blev en Opel Rekord -58 som utgångsläge för släpvagnen, en Opel som stått ute i skogen utan rutor och hjul sedan 60-talet. av Jan Silèn

verktygsboden

Klicka på bilderna för mera GM

OLYMPUS DIGITAL CAMERAGamla Oplar rostar väldigt mycket, så rosten hade tagit det mesta som stått direkt mot marken. Att dela bilen vid framrutan och mitt på golvet var snabbt gjort. Att kapa golvet var som att skära i smör med varm kniv men det gjorde inget, jag gillar utmaningar.

släpvagn

Jag började med att köpa en EU-släpvagn på Bauhaus som skulle användas till bygget. En sådan där liten obromsad. 

Bakluckan på Opeln skulle sparas och användas men framför den skulle hålet över baksätet täckas med nått.

Ett Cheva 53:a tak som jag köpte av en kompis blev perfekt.

När jag skulle hämta taket i Bergsjö  var det i början av november och det regnade på morgonen.  När det var dags att ge sig av hade regnet övergått till blötsnö och det var 5-6 cm vitt skit på marken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJag tog stora släpvagnen och gav mig av men kom bara 500 meter innan det blev stopp , en PT Cruiser med dåliga vinterdäck och stor släpvagn i blötsnö är igen bra kombination. Åter hemma för att byta släpvagn till lilla EU-vagnen så kom Fia ut och tyckte det blev en kort resa men jag sa att jag inte tog mig fram.

MidSweden Swap3

Hon tyckte att jag skulle vänta på bättre väder men har jag bestämt att jag ska göra något så ska det mycket till för att ändra på det och taket skulle ju på om bara någon dag.

snowing

coop_facebookJu närmare Bergsjö jag kom ju mer snö blev det, upp mot 20 cm var det nog och snön vräkte ner. Sidorutorna och framrutan kladdades igen så mycket att jag missade vägskälet jag skulle svänga vid. Fortsätter en bit efter vägen för att hitta någonstans att vända men vägen övergår snabbt från att ha varit tvåfilig till en liten smal enfilig byväg.

Ser en loge bredvid vägen där det kan gå att vända men jag måste backa och ta om vilket inte gick, nu satt jag fast tvärs över vägen och kommer varken fram eller bakåt. Nu var det nära att jag skulle tvingas att ringa efter en bärgare.

plogbil

Men provar att ringa kompisen och som tur var kommer han och hjälper mig loss och spårar hem till sig.
Taket lastas och min bil står i nedförsbacke men när jag ska åka tar mig inte ur fläcken. Kompisen knuffar iväg mig och nu tänker jag inte stanna förrän jag är hemma.

När jag kommer ut på vägen så är mötande sida plogad så det blir vänstertrafik någon mil. Taket som det var så bråttom med blev nu liggande i flera veckor, rostlagningen på skärmarna tog längre tid än beräknat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Opelbakdelen vändes upp och ner och fick det som var kvar av golvet bortskuret och sedan sänktes karossen ca 25 cm ner över släpvagnen som fått lemmar och lysen bortrensade. Opeln svetsades sedan fast.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cheva taket vändes bak och fram och svetsades fast, vilken skillnad på plåt, taket hade också legat ute i flera år men plåten var frisk, bara ytrostig.

Mekko_hansenTänkte använda original bakluckshandtag som fungerade bra och såg fint ut men nyckellåset skulle tas bort.

Nyckellåset var stumt men luckan gick att öppna så stången på låsmekanismen svetsades fast i det läge det var i och luckan stängdes. Det var dumt gjort.

Av någon anledning hade nu låset vaknat till liv och gått i baklås. Det slutade med att jag fick kapa upp bakluckan med rondellen och nu var en rostfri baklucka förstörd.

trailer

Lyckades få tag på en ny ganska fin lucka som gick att använda.  Opel Rekord bakluckor kryllar det inte direkt av.

Nordtrafik

Passade även på att köpa en bättre stötfångare som skickades på kromning. Den sämre stötfångaren som följde med bilen vändes upp och ner och svetsades fast fram.

buick_trailer_2 Fenderskirtsen gjordes av Opeltaket. Har man inget engelskt hjul går det utmärkt att göra fenderskirts att ett biltak om man kapar på rätt ställe och använder kupningen på taket.

buick_trailer_3

Gamla kustomgrillen till Buicken kom nu till användning på släpvagnen. Innan lackering slipades allt plåtrent.

IMG_1159

ES5Invändigt kläddes den med svart matta och vit tuck’n roll . Nu i efterhand ångrar jag att inte bakänden byggdes om och kustomiserades men rostlagningen tog för lång tid och vagnen skulle vara klar på en vinter.
-Man skulle ha byggt lika bakände som på Buicken men det får bli någon gång i framtiden.

buick_trailer

sillenNu blev det en bra lösning för att få med rullstolen när vi ska på bilträffar.

 Förut har vi fått plocka sönder stolen och haft den i baksätet men då har ju inte några fler kunnat följa med.

I Buickens bagagerum  är det fullt med trycktank, kompressor och relän till luftfjädringen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Är det någon som behöver en bakruta till Opel Rekord så har jag en fin med kromlister, så det är bara att höra av er.
-Jag är inte fullt så trögflyttad som säljarna beskrivna  i första avsnittet.

———————————————————–

ad_worldkustom


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

2 reaktioner på ”Bygg matchande släp. Fortsättning från föregående nummer

  1. can you make me one to? Can you make one for a Lamborghini Aventador, I have problems going camping and having no room to put my fishing gear and tent, this would help considerably, please e-ail me back as soon as possible, I have money.

  2. Can you make me one to? Can you make one for a Lamborghini Aventador, I have problems going camping and having no room to put my fishing gear and tent, this would help considerably, please e-ail me back as soon as possible, I have money.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *