Ideal Classic Cars Venice

FLORIDA. Nej, Ideal Classic Cars i Venice, Florida är inte en utställning, museum eller privat samling. Det är en bilaffär.  Jajamän, Cadillac 1959, Cuda 1971 eller T-23 rod, allt är blankt och  till salu. av Krantz

v09

v24En julklapp till sig själv kanske?  Gubbarna i håriga vader, läderkinder och för moderna ankelsockar luftkonditionerar sig i ljusstuds från gårdagens krom.

Det är decembers mitt. Amerika går in i bjällerklang, blinkande hus och i södern, skumsnömaskiner.

Seniorpojkarna här vill inte köpa problem, svetstid, bakaxelkryp eller topplocksbyte. De vill öppna paket.

v28v20Drömmandet i lador med råttgången halm är passerat. Släpandet på trägolv med tre rullande hjul får vara.  De vill inte ens köra bilen själv från butiken.

De vill ha den levererad till sin gated community, sitt bostadsområde bakom säkerhetsbevakade bommar där de kan rulla in smycket i trebilsgaraget och öppna buteljerat vatten från det pinstripade kylskåpet.

 

v27

De vill sitta i den stylade mancavehörnan med nya plåtskyltar som ser gamla ut, slå på TV:n i taket  och  titta på nyförvärvet. De har dubbeljobbat ett helt liv, monterat titanhöftkulor och nya ögon, köpt pension och läkarvård fram till game over och fixat livförsäkring så frugan kan leva gott efter det.

v21

v13Nu vill de sitta ifred, sippa hälsovatten och titta på sin ungdoms kärlek. Vila blicken på bilen de drömde om i barndomen, i collegie, i lumpen men aldrig kunde köpa.

 

v19

Om det blir 30 grader varmt utan moln på onsdagseftermiddag kanske de tar den till den lokala träffen åtta kilometer bort. Annars står den bra där den står.

-Skål i hälsovatten.

v25

v14v15Tråkigt, ja om du är fyrtio och febril men du kommer också att bli åttio och less på svetsloppor i kalsongerna.

Om inte förr så är det bra med Ideal Classic Cars då.

-Stället där du skriver en check och tar hem livsdrömmen, samma dag.

v10

v08Vad kostar det då?  I butiken fanns inga prislappar?

-Vi vill inte stressa besökarna med  ovidkommande störningar, säger en av säljarna Tyler Stevensson.

Man skall få begrunda sin drömbil utan vrålande siffror är det tänkt.

Säljarna är mycket tillmötesgående och trevliga och naturligtvis får Worldkustom ut priser på de bilar som önskas. Vi återgäldar artigheten med att inte begära 28 prisuppgifter. Vi nöjer oss med tre för att känna in nivån.v34

Cadillac 1959  som synes med Biarrittz V:en i kofångaren, fin inredning , hel tutring och cruisecontroll. 39 900 dollar alltså styvt 300 000 svenska pix.

v12

v35v11

En sån där Camaro med allting på. Klicka på beskrivningen till vänster så blir den större. Pris  370 000 kronor. -Vi skeppar mycket till Europa, sade Tyler Stevensson

v29

Tramptraktor ovan och nedan trampbil utan trampor och hela två hästar på småhjulen. USA har alltid flödigt med hästkrafter i sina recept. v30

v31

v22

Femtiosexa Pontiac Safari med modern  snurra från sextiotalare. 389 och TH400.

v36 v23

v37445 000 kronor för den godbiten. Worldkustom tackar för titten.

Utanför pågick en bilträff denna lördag. Den skall vi titta närmare på i ett annat nummer.

 

 

v04

 

 

 

 

 

 

 


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *