The Go Getters firade 25-årsdag i Skultuna

SVERIGE. Några mil utanför Peter Sandbergs hemstad Västerås ligger Skultuna. Jubileet ägde rum fredag den 29 november 2013 i en varm, lummig lokal som ligger vägg i vägg med Skultuna Mässingsbruk.

Lokalerna är indelade en garagedel och en bardel. Festen äger rum i bardelen där lukten av olja och avgaser ligger lätt i luften. Som grädde på moset finns en varmt manlig doftblandning av svett och herrparfym och omfamnar hela stället.

The Go Getters bjuder på en helkväll med musik, dryck och storbildsprojektor som visar deras tidigare framträdanden från tre olika kontinenter. by Ellen Kay Krantz. Foto Michael Persson.  

The Go Getters fyller 25 år och det firades med en typisk Go Getters kväll i ett garage i Skultuna. Med typisk menas mäktig energi, stark, medryckande sång och mesmorerande rytm. Luften är kall, vägarna hala och entusiaster åker långväga för att fira födelsedagsbandet.

Go Getters 25år_20131130_0306

Besökare från Sundsvall i norr till Vadstena i söder reser för att uppmärksamma, gratulera, dansa och njuta av musiken. Lokalen är dekorerad med posters, ljusslingor och flaggor som inger en mexikans känsla. Ägaren till lokalen är Mikael Fredriksson, han säger: – Peter har själv suttit vid väggen där borta och målat en hel eftermiddag.

Go Getters 25år_20131129_0429Samlingsskiva I samband med 25- års jubileet släpps en samlingsskiva med favoritlåtarna från de tidigare plattorna. En bonuslåt kommer med på skivan, Foo Fighers My hero. Låten är en dedikation till tidigare gitarristen Robin Johnson som omkom under tragiska omständigheter i en motorcykelolycka 2011.

Byter musiker ofta Något som för oss musiknördar är spännande med denna samling är den tydliga skiftningen mellan de olika musikerna som deltagit i inspelningarna. Det är väl känt att Peter Sandberg är den enda bestämda variabeln i The Go Getters och att basist och gitarrist varierar från spelning till spelning. Besökare Anders Eriksson som med regelbundenhet sett bandet under flera år säger: – Det är roligt att se Go Getters för man vet aldrig vilka som Peter har med sig. Go Getters 25år_20131129_0281Publiken är extremt peppiga och lyckliga över att få dansa och lyssna till sitt favoritband. Det märks tydligt att alla är där med minst ett gemensamt intresse: The Go Getters. Atmosfären i lokalen är skön och på scen varierar musikerna. Peter Sandberg har lyxen att plocka musiker från publiken som alla spelat eller spelar med honom idag. Musikerna ger allt vad de har och intensiteten, energin, lyckan hörs tydligt i utförandet.

Peter tackade Peter Sandbergs sång är fantastiskt majestätisk och lekfull. Han är, enligt mitt tycke, den bästa sångaren hands down av de musiker som cirkulerar i dessa kretsar. Peter Sandberg tar sig tid att tacka alla som stöttat honom under alla år, tacka alla som kommit till hans konserter, köpt skivor, stått längst fram, applåderat högt och dansat som om ingen ser. Pausen mellan de två seten blir lång medan festdeltagarna minglar och hänger i baren. Finner musikerna i logen som broderligt halsar ur en flaska Jack Daniel’s. Stämningen är god. När de börjar spela igen är det problem med ljudet och publiken väntar tålmodigt på vad som komma skall.

vinyl
Kolla Go Getters här

USA  Australien  Europa Vad som tydliggörs denna kväll när man tittar på storbildsprojektorns bild är hur stora The Go Getters är internationellt. Tusentals människor i publiken som sjunger med i texter, filmer från Australien, Las Vegas, Tyskland, Österrike. The Go Getters har underhållit på tre kontinenter under 25 år. Smaka på de orden medan du trycker in samlingsskivan i cd-spelaren. – Grattis till den stora framgången, The Go Getters.

logo-crome-transparent


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

3 reaktioner på ”The Go Getters firade 25-årsdag i Skultuna

  1. You know. We made a Magazine, not by internet rules but as something we could stand for and something we would like to find online our selves.
    -Your words are fantastic to receive.

  2. Wow, thanks for all the great feedback and positive attitude towards my article. Another one is coming up in the February issue!

Kommentarer inaktiverade.