1957 Vauxhall Viktor kombi

Kent Åberg är tillbaka igen efter ett mellanspel hos Gasoline. Vi hälsar vår stråtrövande Norrlandshjälte välkommen tillbaka med sina unika bilder. 

Rixglas_5Krantz fick följa med mäster en dag.

Det glömmer jag aldrig.

Den här pojken kan sina skogar.

Helt ofattbar kunskap den mannen bär på.

Lars-Åke Krantz och Kent Åberg

Lars-Åke Krantz och Kent Åberg

Här kommer hans egna rader. Mycket nöje.

 

Vauxhall Viktor kombi 1957

bild-271Jag har aldrig sett en Vauxhall Viktor kombi av denna karosstyp rullande på vägen hitills och tror inte jag kommer att få göra det heller.

bild-274Denna bil stod i om Jämtländska skogarna till bara för 2 år sedan.

Det var meningen att den skulle hämtas och ställas på en varm och torr plats men ödet ville annat.

En dag skulle grannskogen avverkas och denna bil kunde man se från den marken!

viksjomatnostalgi170712

bild-273En av dom som körde skogsmaskin där såg bilen och tänkte att han skulle göra dagens goda gärning så han gick in på grannmarken med sin traktor och greppade tag i bilen lade den på sin vagn och körde fram den till vägen där han tog gripen en gång till och klämde åt över karossen varav det inte återstod mycket av den längre och lade den i diket.

harnosands-bilmuseum-2017

bild-272Vad kan man säga om denna historia mer än att det är rent ut sagt hemskt att en sådan ovanlig bil ska förstöras på detta sätt.

Kent och Håkkes fotosida på FB

Kent Åberg 2

 


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

4 reaktioner på ”1957 Vauxhall Viktor kombi

  1. verkligen synd,mycket mycket ovanlig, finns kanske max 10 existerande kvar i världen, de flesta högerstyrda, hur i h hamnade denna i jämtland?
    ser klart renoveringsbar ut!

  2. Jag ägde en sådan kombi runt 83-85 ungefär. Den var renoverad i mkt gott skick med allt krom utbytt mot NOS. Inredningen var i ”modern” plysch på dörrsidorna och original skinn på soffor fram och bak. Den såldes tyvärr, och idag tillhör regnumret en helt annan bil.

    1. Ja det är för djävligt……Dom var rätt vanliga i Sverige när det begav sig en gång i tiden men som sagt finns nästan inga kvar av hågisen. I bland dyker det upp någon hågis i skogsvraksgrupperna på Facebook av denna modell som står i skogarna.

  3. Ja det är för djävligt……Dom var rätt vanliga i Sverige när det begav sig en gång i tiden men som sagt finns nästan inga kvar av hågisen. I bland dyker det upp någon hågis i skogsvraksgrupperna på Facebook av denna modell som står i skogarna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *