Kristoffer 23 vet inte hur han skall hinna.

Plyma Coupén från 1947 är just hemma efter en långtripp och behöver servas. Salträsern från 1933 är inte ens påbörjad, Chevan från 28 körklar men är ortens polismagnet.  Motorcyklarna och nyss inköpta stället inte klara också kommer Worldkustom mitt i allt. – Jag hinner ingenting, säger Kristoffer Svensson, 23år.

Kristoffer 12

Maskinkonsult3I Bergsjö i Hälsingland rusar tiden.  Kristoffer ligger efter.  23år gammal har han tre roddar, motorcyklar, båt, bruksisar och nyligen inköpt kåk med vidhängade sågverk där lokalerna skriker efter bilar på betongen.
-Jag fattar inte hur jag skall hinna, säger han.

Kristoffer 01Uppväxt i pappas verkstad, med avslutad utbildning jobbar han dygnet runt med andras och egna fordon. Nej, han jobbar inte hos farsan.
-Jag tyckte han kunde jobba på andra ställen först och sedan, om han vill,  jobba hemma , säger pappa Janne.
De är lika som bullits.  Gjutna i samma DNA.  NOS båda två. Plyman morrar och reser sig på betongen.Kristoffer 02 Kristoffer 03Kompressor, ventiler och tankar från  Airbagit.com har gett rodden höjdroder.

Klicka på bilderna så blir de större. Bilen har knappt kallnat efter en jorderuntresa i Sverige. Kristoffer kör mycket.

World of Classics Museum and sales.

Hi-revs i Enköping, Lycksele Motorvecka, Vilhelmina, en massa lokala träffar och nu senast en tripp till snö och renar i Stekenjokk.
-Den ensam blev 130 mil, säger Kristoffer och backar ut ur garaget.

Kristoffer 05

Det är september 2015  i Sverige. Den regniga sommaren bättrar på ryktet med några brittsommardagar.

Bilen körs utan vindrutetorkare så det kan behövas.  Semestern är slut och arbetslivet går för högvarv.

Kristoffer 07
verktygsbodenKristoffer har syndat. Det står det över hela ryggen. Hans bilbygge i silver heter The Sinner och den kommer också ut. Mer om den i annat nummer av Worldkustom. Håll ut.

Kristoffer 06

usa_shopen2Plymouthen köptes i jan 2015, slammades i golvet och fick lackerade plåtfägar.  Bilen är känd i bygden med Kristoffer har ändrat uttrycket dramatiskt.  Sänkningen fram har gjorts med dropspindlar och kapade fjädrar på Camaroframvagn.

Bak monterades airbags som fick bakaxeln att uppsöka kickupen på originalramen .
-Otroligt, originalramen var C-notchad från fabrik och den tiobultade Camarobakaxeln gick fri trots att bilen låg på golvet, säger Kristoffer.

Kristoffer 04

Plåtfälgar inhandlades och lackerades  och allt avslutades med svindyra Firestone  diagonaler  för 2.600 spänn styck.

En kraftig arbetsinsats under vintern gav en ”ny” bil till våren.
-Den går tyst och skrammelfritt och rakt på gummirullarna, meddelar ägaren som marschar 95-100 med 350 V8:an och tillhörande TH350 automatlåda.

Kristoffer 10

Senaste trippen satt en kompis mitt i baksätet med fötterna på kardarntunneln i 130 mil. Detta var vad han såg mest hela tiden. Han klagade inte.

Kristoffer 09

NordtrafikVi åker ut på asfalten och vädrar motorn genom avgasystemet i koppar.  Tanken är att Kristoffer skall ligga bakom oss för fotografering men han drar om oss efter ett tag och vi hänger på.

Kristoffer 13

-Tänkte hinna visa er en grej,  säger han
Vi står vid en åker på randen till ett sågverk.  Välskötta byggnader står tysta runt om oss. I sydväst ett stort boningshus.  Kristoffer förklarar.
-Jag håller på och köper detta. Jag lekte här som ung och hjälpte till med det ena och det andra och nu får jag köpa det.
Waow , gaarraage, tänker Worldkustom om virkesförråd, såghus, uthusbodar, maskinhallar, verkstad och loge.

Kristoffer 14

– Det ska ju rustas såklart och jag skall flytta in i boningshuset och ..men  … (han drar presseningen av en .. en … ett …   VRAK.
– Svenskåld Chev 33:a 3 dörrars delivery-typ med papper och gardiner i fönstren, säger han lyckligt .

Kristoffer 15-Jag vill kräkas. Går du närmare nu så ramlar den ihop, tänker jag men han rycker upp dörren och visar …. åkern vi står på mellan murkna rambalkar.

Karosssidorna sitter ihop med ett spännband.

-Himla tur jag hittade denna, säger han, du vet en svensksåld lastbil stockholmarna hade som hantverkarbil och blåste i diket på 50-talet och lät den ligga kvar bara.
-Det var smart, tänkte jag tyst.

Kristoffer 11

– Den här ska bli en typ saltracer med sexa.

Jag har en sexa stående med gjutgärnspowerglide och den . . . . men sedan gillar jag motorcyklar också och tiden flyger iväg.  Jag är redan 23 och det är så mycket jag vill göra men . . . .

 

ASAJag sitter redan i reportagebilen.
Femtiotaggare skall inte träffa krutpojkar i tjugoårsåldern som renoverar en bil på en vår och bygger en syndarhotrod och köper nedlagda sågverk och … vi kan få hjärtstopp.

Kristoffer 16

Jag vevar upp rutan och pensionärsvinkar när vi åker. Det sista jag ser är hur han
slänger på pressenningen med en hand och vinkar glatt med den andra.  Rå kraft från unga i hobbyn.


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

5 reaktioner på ”Kristoffer 23 vet inte hur han skall hinna.

  1. Du är en baddare men du har riktiga vrak såg jag Pärlor därimellan
    Lycka till med objekten . Herbert

  2. Crille får skrot att rulla . Han har ju en far som inte många slår på fingrarna när det gäller plåt, han har nog lämnat några gener till sina två söner. Det är bara att säga lycka till och att du får vara frisk så du kan få många att snegla till och beundra dina alster. MVH Håkan

  3. Vad vore hobby utan dessa urkrafter,…när orken tryter blunda för ett ögonblick känn bensindoften när du tankar upp kärran ,känn den ljumma sommarnattens vind blåser luggen baköver ,känn v-åttans krafter driver dig framåt hemåt efter många asfaltsätande mil.
    Då tar man nya tag

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *