The fleet is complete.

Min flotta är komplett med Forden, säger Joe Cochran, Florida. Hans garagedörrar åker upp som kanonluckor och avlossar en salva amerikanskt järn som får en att flämta. 

37ford_03Dodge37_13Känner du igen namnet? Joe har varit i Worldkustom förut, då med en Dodge pickis. Det kan du läsa i oktobernumret från 2016.

Om detta varit en papperstidning kanske du inte hade köpt det numret. Om du köpt det kanske det ligger i husvagnen, blivit borttappat eller utlånat.  Du hade behövt söka i natthusbordet, på vinden eller …jamen vars tusan är oktobernumret från 2016??

X-up annonsLugn, du slipper allt det där.  Du har ”köpt” alla nummer sedan starten och de finns alltid med dig varhelst i världen du befinner dig. Du har alla årgångar på fickan vart du än går. Det är serverat:  Klicka på pickisen bara. Tycker du detta har ett värde? Köp en t-shirt till dej själv och backa Worldkustom.

Backa Worldkustom

Tillbaka på gatan
Nu är vi tillbaka på gatan. Man kan inte plocka en vindruva ur klasen och hoppa de andra.37ford_02musem_world of classics_smallDet började med Corvetten från 1966 han köpte ny och den skall vi återkomma till. Forden är finalbilen, senast inköpt.
-The fleet is complete, säger Joe.
Då innefattar det också en annan, modern Corvette och en trehjulig motorcykel samt en bruksis-van.37ford_08Big, bigblock
Han startar Forden och detta är något annat det. Det låter stort.  Under huven sitter en fabriksny Chevrolet 502 Cratemotor.
-Hoppa in, säger Joe.
37:a Forden har generösa fåtöljer som inbjuder men väl i sätet fattar man 1937-års proportioner. Det är ganska trångt. Joe är en stadig bit och fyller bra i coupén.

37ford_07

tunroth-el_12Den smala huven nosar upp asfalten och ute på vägen aktiverar Joe pedalen för raskare framdrivning.

-Han gasar knappt men svaret är omedelbart

37ford_04
Jättemotorn liksom ler och slänger upp bilen i hundra km/h fjäderlätt.  Inget insugningsljud. Inget bröl.
– Direktinsprutad, säger Joe, byter pedal och svänger ner mot Caloosahatche river.
37ford_09verktygsbodenTvå poliser sitter och sover donutmiddag i en Charger.  De rullar iväg när vi kommer så vi kan komma åt att fotografera.
-Det här är den sista jag köpte. Det är fullt i garaget nu, säger Mr Cochran.
Den hade gått 2000 miles sedan färdigställandet. ( 320 svenska mil alltså. )

37ford_10

Jag faller pladask för bromsljuset i bakluckan. Hur har dom gjort det där?  Börjar skruva på kameran för att fånga tilltaget.
37ford_06
-Det där var en grej jag gillade med bilen, säger Joe. Mycket är dolt. Inga handtag. Bakluckan öppnas elektriskt inifrån.  Bakljusen är också ”obefintliga”. Ligger under lacken. Syns bara i vissa vinklar när de inte är tända.37ford_11persaker_logoHettan kryper i ansiktet. Solen ger bra bilder men man blir snabbt förbrukad.  Man börjar tänka vatten, skugga, ac, fläkt och sånt.
Är du klar,  säger Joe och torkar svetten ur pannan med handens baksida.
-Jo!37ford_12Cabställningen är vackert byggd i djuplackat trä och krom.  AC:n går igång och Forden larvar över gräsmattan på sina breda gummirullar.mrmagu1

37ford_01

Jag tror vi gör det enkelt idag. Här är byggbeskrivningen på den vackra Ford 37:a caben.
37ford_05
Klicka på bilden så blir den större. Gäller generellt i Worldkustom.

prenumerera2
NYTT: Lämna din mailadress så får du ett mail så fort tidningen uppdateras med något nytt. Du missar inget . Du kan avregistrera när som helst. Allt gratis så klart.  Du fyller i din adress i högra spalten här intill.   ——->


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *