Första Raggarröjet i Reimyre

Hade läst om Raggarröjet och tyckte det lät kul. Vad är det? Jo, en helt ny endagsfestival i  Rejmyre och i lördags 20/5 var det första gången. by Irene Larsson 

harnosands-bilmuseum-2017

raggarrojet03
ireneIrene Larsson, Stockholm skickade några välskrivna rader om en ny träff. Varsågoda.

Rejmyre, 20 min nordväst om Norrköping har varit en stor by med ett stort välkänt glasbruk. Glasbruket är igång, gör kända glas, och väl värt ett besök. Idag är det ett litet samhälle, men med en stor musikförening som vill rädda byn. De arrangerar Skogsröjet i augusti och nu startar de som sagt RAGGARRÖJET i maj.johanES5Det blir kul att överraska min man som fyllde år samma dag, så vi packade lite ”grejer” i bilen och startade från Sthlm. Ca 2,5 timme senare var vi i skogen, ja det var mycket skog på vägen, men så dök Rejmyre upp som en morgonsol – massor med fina jänkare på plats redan, och många nyfikna fyllde snart alla upptänkliga parkeringar och gräsplättar.raggarrojet04Vi blev glada att så många putsat kromet, och tagit ut sina klenoder på vårcruising. Solen sken och picknickmöbler togs fram. Raggarröjet kunde inte få en bättre start. Man röstade fram finaste bilen och sedan promenerade folk runt innan många drog sig hemåt.

raggarrojet02

Top Cats

MEN klockan halv sex startade musiken, och mer publik började dyka upp. Det var KINGEN som drog igång med några av sina bästa låtar, och berättade lite om sin karriär och såklart om Norrland. Inte fy skam.

Klockan sju fortsatte Eddie Menduzas band THE ROARING CADILLACS och då rockade det loss rätt ordentligt. De hade en ny sångare som var grym, och trummisen gick inte av för hackor.

Det började strömma in folk, och det var som att se en folkpark som det var när det begav sig… Dans och ”rock-allsång” startade spontant, och de undrade om de skulle bli bjudna till Skansen i sommar……Maskinkonsult3

raggarrojet01

Boppers

Glädjen och stämningen var hög bland annat för att det var rock, för att solen sken och för att det var välordnat med mat och dryck på området. Efter en liten paus fortsatte TOP CATS att rocka loss, och även de gjorde ett bejublat uppträdande.

Många rockabillys studsade på sina svart- o vitrutiga myggjagare och tjejerna log med röda läppar och blommor i håret. Waov, nu är det äntligen sommar. Innan man hann vila äntrade BOPPERS nu scenen, och sen var det rock till natten blev ung!

De var glada att vara med och inviga första träffen, och tyckte namnet var klockrent. Ni alla glada raggare där ute – lägg nu Raggarröjet på minnet så ses vi nästa år.

norrlands customraggarrojet05Kul att hjälpa till så att landsbygden blir kvar, och att stödja dessa ivriga själar som försöker ordna något kul och minnesrikt i vårt land. Hurra för dem. Vi hade en toppendag och såg bara leende människor hela dagen. Hur kan man bättre fira en födelsedag? Från en glad raggare. Irene Larsson

Kolla gärna facebook.

 

Prenumerera gratis

 


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *