15.000!! Rekord på rekord för Nostalgidagarna Härnösand.

Över 2.500 bilar och 15.000 personer invaderade Härnösand i lördags. Det finns tre saker som är viktiga för en bra träff: Vädret, vädret och vädret. Med trettiogradig värme hela veckan når just nu Nostalgidagarna Härnösand mytiska höjder. 

Fler bilder på
Håkkes Facebook.

Utsålda hotell och fullbelagda campingar innan högtrycket knackade på dörren.
– Det går bra nu Härnösand! Hernö Cruisers, handlarnas organisation som heter HÄR handel och möten och Härnösands kommun levererar en nostalgivecka utan motstycke sommaren 2018.– FATTAR NI VAD NI HAR GJORT !!
Mannen som skrek och skakade om funktionärer på gatan får utgöra ett sammandrag av känslorna som bor i Härnösandarna.
När stadens smycke Mellanholmen flödade över av vackra bilar och människor under Krantz Challenge på lördagen och kvällens tusentals bilar och tiotusentals människor fyllde trottoarer och uteserveringar till sydeuropeisk karnevalstämning exploderade den salongsberusade mannen och skrek ut sin hänförelse till den som kom i hans väg.
-Fattar ni vad ni har gjort, skrålade han av eufori.

LYCKA
Ren och skär lycka timme efter timme. Polisen gjorde ett fantastiskt jobb. Artiga och vänliga var de behjälpliga där de behövdes.Toppklass. En polis rattade hem en partyvan några kvarter som enligt polisen inte var trafiksäker, detta åt ett gäng glada grabbar  Vi tackat Tim Pettersson för rättelse i ämnet.
-Härligt Tim och ha en fortsatt trevlig nostalgivecka. Tjugotalet cruisingvärdar såg till att Härnösands asfalt kunde användas av så många bilar som möjligt.
-Visst, det stod stilla i år klockan 23 när liveband spelade, folk hade med sig hela bord längs cruisingströget, det dansades i gathörnen och bilar utan halvljus fyllde Härnösands pitoreska stadskärna omgivet av vindstilla vatten.IDEL REKORDSIFFROR
Cruisingslingan utvidgas med rondell efter rondell i Härnösand. I år tog man till en extra kilometer. Resultat: Bilarna fick luft i kylarna, kom ut ur stadskärnan och fick sträcka på hjulen runt Nattviken samt upp över järnvägsviadukten för att likt järnfilspån på en magnet smacka fast i  centrum igen.
Till och med  järnvägsviadukten var befolkad med åskådare i år.Cruisingens själ är kö
Vi kommer inte ifrån det vänner.  Vi kan snacka hur mycket som helst om att ” oj, oj, oj vad det står still”. Det beror på att vi själva kör in i smeten för det är där vi vill vara. Vi vill in i den obeskrivliga lyckan. Härnösand klarade 1000 bilar med lätthet 2015. Staden klarade 1850 bilar utan vidare 2016.  2017 funkade cruisingen med 2000 bilar men då fick man stå still under stundom.

REKORD IGEN. ÖVER  2500 BILAR

Hernö Cruisers jobbar för högtryck med ständigt nya event hela veckan och fokuserar på en dag i taget när detta skrivs men nu har cruisingvärdarnans resultat från lördagen räknats ihop.  Hur många cruisingdekaler hade de klistrat totalt nu då?
– Officiell och kontrollerad siffra:  Över 2.500. Henrik Skyttberg levererar även besökssiffran 15.000 personer.  Avslutningsvis: Klubben Hernö Cruisers är hjältarna i framgången. 
Många, många deltar på ett fantastiskt sätt och visar vad som kan hända när hela stan drar åt samma håll. Polis, kommunen, handlare, motorbanans folk som kallas Bus1, sponsorer, MittMedia, externa funktionärer och frivilliga.
-Men det är Hernö Cruisers som sitter vid spakarna.Stilsäkra Kenneth Lunneborg från Härnösand i rutig skjorta åkte med California plates.
-Magisk afton.
Jimmy  Sundin, Timrå körde Krantz Challenge och backtävlingen och cruisade.  ÅRETS BYGGE. Fantastiskt Jimmy. Tack för att du kom till Härnösand.

Gästerna gör kalajset. 
Viktigast är så klart alla gäster från Piteå i norr till Östersund i väst till Nykarleby Finland i öst till tyska besökare från syd. Nostalgiveckan pågår fram till onsdagens final som i år utvidgats till en heldag på motorbanan. Välkommen idag och i morgon och planera gärna in Nostalgidagarna Härnösand 2019.

MittMedias sändning sågs av 1,7 miljoner 2017. 

2018 sände Mittmedia TVÅ timmar direkt från Härnösand.

Kolla hur det gick i Krantz Challengerafflet här. MittMedia direktsände

Cruisa i Härnösand en timme live  med Mittmedia här. 

Tåget rullar vidare. Hudiksvall till helgen och sedan …

 


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

En reaktion på ”15.000!! Rekord på rekord för Nostalgidagarna Härnösand.

  1. Hej! Många bilar ja men mer än tre fjärdedelar är ju vanliga Svensson bilar japaner BMW nya mercor husbilar Passater lastbilar husvagns ekipage och allt möjligt varför släpps sånt in i cruisingen? Inte konstigt att det blir stopp hela tiden efter kl 21 !

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *