Jayne Mansfields tragiska död

Jayne Mansfield var en amerikansk skådespelerska mest känd för roller i filmer under 1950-talet och 60-talet som dum blond. Hon hade 163 i IQ , spelade flera instrument och fostrade fem barn samtidigt som hon intog vita duken.  Jayne3Jayne Mansfield var en amerikansk skådespelare född den 19 april 1933 i Bryn Mawr, Pennsylvania. Hon nådde berömmelse och pin-up status efter ett  garderobfel framför fotograferna. Mansfield dog i en bilolycka den 29 jun 1967 vid en ålder av 34. Hennes dotter, Mariska Hartigay, är en välkänd och respekterad skådespelerska. Jayne Mansfield föddes Vera Jayne Palmer den 19 april 1933 i Bryn Mawr, Pennsylvania. Mansfield far, Herbert Palmer, var advokat, och hennes mor, Vera Palmer, var skollärare. Mansfield fick utstå en stor tragedi vid  tre års ålder  när hennes far dog av en hjärtattack vid  endast 30 års ålder. Jayne Mansfield Den 29 juni 1967 var Jayne Mansfield och hennes advokat Brody som också var hennes pojkvän på väg till en avlägsen radiointervju. Intervjun skulle ske dagen efter ett framträdande på en nattklubb i Mississippi. De åkte på natten direkt efter framträdandet i en 1966 Buick för att hinna fram till radiointervjun dagen efter.

En 20-åring körde medan Jayne och Brody sov  i framsätet. De gasade ut ur en mörk, plötsligt dimmig kurva och kraschade in under en tradare som bromsat i dimman bakom en tankbil. Tankbilen var en besprutningsbil. Det var den som orsakade dimman.  De tre i framsätet dog omedelbart. Det fanns inga skydd som stoppade baktill på långtradarna på den tiden. De körde in under släpet i hög fart och taket skalades av .  Jayne Mansfield blev  34 år .

Dokumentär


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

2 reaktioner på ”Jayne Mansfields tragiska död

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *