Jezewskis Rocken tog mitt liv en fullträff

Den här showen kommer den gode Peter Jezewski att få göra 500 förställningar av! Var så säker.  Sällan får man som publik komma så nära en artist.  by Krantz

Rocken_to_mitt_liv_01

Rocken tog mitt liv är Peters uppgörelse med sig själv, den busiga ungdomstiden, alkoholmissbruket och idolskapet.  Och han gör det så underhållande, inkännande och ärligt.
– När han sitter på stolen och spelar på sin akustiska gitarr har han hela publiken ”hemma i köket” i förorten han växte upp i.Rocken_to_mitt_liv_03Rocken_to_mitt_liv_02

Sedan får vi hänga med till Japan och höra Peter berätta om möten med Susie Quatro, Shaki’n Stevens och Donovan.

Men först hur allt började med  . . ..
blockflöjten.

Nu börjar ni fatta.  Från blockflöjt till Cadillac 59. Spännvidden är enorm och underhållningen total. Rocken_to_mitt_liv_07
Bandet är så klart magnifikt på den här nivån. Kent på synth och sång och dragspel och utflykter är en naturkraft i sig och en show i showen.  Go Kent go, you rock.
Kecke på trummor får allt att svänga och backar dessutom upp det hela med fenomenal stämsång. Till på köpet otroligt närvarande från sin plats längst bak. Kolla in Kecke!
Skorpan bjuder på akustiskt finlir, överstämmor, djup basstämma i sista låten och solosång. Hela kvällen varvar han  elplanka, Gibsonburk och på slutet 12-strängad oldie han lånat av Peter Jezewski.

Rocken_to_mitt_liv_06Två delar
Rocken tog mitt liv är uppdelad i två akter. Den första akustiskt finstämd  och den andra med fullt elektriskt drag där publiken står upp i  teaterns vikstolar och diggar.

Peter berättar om sin första jänkare, en Ford Fairlane från 1966 men innan dess har vi fått sitta på stranden med Peter och Skorpan som sjunger If I had a hammer.

Rocken_to_mitt_liv_05

Rocken_to_mitt_liv_04Det är mycket humor och god underhållning när Peter letar i sin väska efter vinylplattor han lånat.

Vi får höra om de första spelningarna med namn på band man knappt kan uttala och som man glömmer på tio sekunder.

Vi får veta hur arrangörer ändrat deras bandnamn på affischerna och hur man köpte sin första högtalaranläggning före momshöjningen 1977. Vidare får vi följa med i Transitbussen utan värme där man satt på högtalarna med en burk brinnande rödsprit på golvet.  124 spelningar på 90 dagar.
-Brr

GÅ OCH SE ROCKEN TOG MITT LIV.

Rocken_to_mitt_liv_08I akt två stiger stämsången mot taket  med full rocksättning . Att alla i bandet sjunger solo i var sina låtar är kul och typiskt Peter vars kännemärke idag är att dela ut gracerna så alla får framträda.

Sveriges bästa röst.
Hans egen sång är Sveriges bästa i sin genre. Kolla in hur han totalt byter röstklang i Earth Angel och lägger sången från magstöd och halskontroll upp i kinden på något sätt. Dessutom är han ruskig på elbas.

Rocken_to_mitt_liv_09

Everytime you walk in the room var en överraskning liksom Cornelis, Beatles och så den där ”Säään Fräncisco” från Flower Power epoken.

DooWop i Dam dam dam och vackra pipor i I need your love tonight.

Sammantaget en fantastisk upplevelse med ett stycke svensk rockhistoria, gamla bilar, nostalgiska folkparksglimtar, gamla instrument-flashar och på slutet en sliten, elektrisk, tolvsträngad gitarr i Hollies, Yes I will.

Rocken_to_mitt_liv_10Tack Peter för att hela publiken fick träffa dig och sitta ner, liksom på andra sidan bordet,  i en ärlig, avslappnad, kul kväll som avslutades i ett fenomenalt rockrökarfyrverkeri.

Efteråt gömde de sig inte i logen utan kom snabbt ut bärande på en hastigt upphälld kaffe i plastmugg.
De de tackade publiken som överraskades av att plötsligt ha stjärnorna i foajén där närheten och det spontana mötet blev en extra bonus innan hemgång.Rocken_to_mitt_liv_11
– Och Krantzarna fick en bild med det fantastiska  gänget.

SNYGGT och generöst från början till slut med Peter Jezewski i Rocken tog mitt liv.

Rocken_to_mitt_liv_12

Klicka på bilden för bokning

RockenTogMittLiv


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *