Krantzjacka 1000 gick till Hjalle.

Krantzjackorna har passerat tusenstrecket och den tusende jackan fick serienumret broderat i guld. Mikael Hjalmarsson från Järvsö är den lycklige ägaren. 
jacka1000i
Foto: Therese Nyvind Martinsson

Jacka 1000 bor i Järvsö
Hjalles timing var perfekt. När han beställde sin jacka på Bilsport Performance och Custom show m.a.o  Elmia i Jönköping 2016  hade beställningsblocket kommit fram till nummer ettusen.
-Jag hade ingen aning om det. Jag bara gillade skinnpajen och hade tänkt köpa den ett tag, säger Mikael Hjalmarsson som åker kompressormatad Ford 32

jacka1000j
Foto: Therese Nyvind Martinsson
Att få serienumret i guld var en bonus för den tusende köparen. Hjalle ses ofta på träffar i sina bilar.

Jacka1000fFoto: Therese Nyvind Martinsson
Han glider snyggt i en Buick Wildcat Cab eller så kommer han åskande i Hot Rodden.

jacka1000gFoto: Therese Nyvind Martinsson
Serienummer från start
Redan från start bestämdes att jackorna skulle få unika serienummer.  De nio första går inte att köpa. De är vikta för familjen. Krantzen har nummer ett.

Kalle CadillacKalle Cadillac först.
Den första sålda jackan har ”Kalle Cadillac” från Härnösand. Kalles jacka har serienummer 10

Han slantade första dagen de visades för allmänheten under ett Krantz Challenge hos Riverside Cruisers i Sandslån, augusti 2009.

1200 jackor på sju år.
Sju år senare går den tusende herrjackan ut till entusiaster som tagit jackan till sina hjärtan.  Räknar vi in damjackorna, som ser likadana ut men med en anpassad skärning och något tunnare skinn, har det tillverkats över 1200.

kzjack_gottfrid

 

En riktig jacka för dig som hajar bakåt.
Den genuina vintagejackan med svensk tradition hittar sina köpare hos de som uppskattar hur det såg  ut i Sverige förr, på femtio- och sextiotalet.

Inget larv.

Krantzjackan är ingen ”häftig” MC-jacka med nitar och dragspel kors och tvärs.  Ej heller någon stylad bomber-, flygar-,  eller rock-and-rolljacka.  Den är framför allt inte ritad i USA på senare tid för att ”passa in” i Las Vegas kitchen.

kzjack_stigolaTidlöst snygg
Det är en jacka med svenska rötter så som de såg ut en gång i tiden. En rak, slät, svart, skinnpaj med klass. Du är alltid klädd i en Krantzjacka. Den funkar genom hela livet. Nostalgi med genuin stil.

Alla är skräddarsydda efter dina mått. 
Jackans utseende går inte att ändra på. Krantzjackan kan inte ens fås i annan färg. Däremot måttanpassar vi varje jacka efter kundens behov.

Valfri logo.
Du kan få valfri företagslogo eller klubblogo eller bilmärke på din Krantzjacka, dessa i broderade färger, inskuret färgat skinn, relief eller i inskuren mocka.
Se mer på www.dinjacka.se  

kzjack5

Många kändisar har jackan.
Kzjack3
Hela be-bop-a-luba-gänget
johnnyPeter
Johnny Valentine i Hub Caps och Peter Jezewski.
berndt_karlsson Kzjack4
Berndt Carlsson bibyggare Californien. Ulf Kusendal bilbyggare Sverige.
skounokzjack_small
Den historiske stilkungen Sko-Uno som gett oss alla kyliga skor och plagg genom åren frågade en av de som kom in i butiken med en Krantzjacka på sig:
-Var har du fått jackan ifrån?

Arne, DeSotomannen, Nilsson i Torsby, Magnus Karlsson chefredaktör på Bilsport Classic, Mats på Usabil.nu, Janne Östlund i The Jetaways och många fler.
KzJacket

Och nu har Hjalle en också. Nummer 1000. Grattis.
Jacka1000fFoto:Therese Nyvind Martinsson


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

2 reaktioner på ”Krantzjacka 1000 gick till Hjalle.

  1. När kommer nästa tillfälle i Stockholm trakten att prova och beställa KRANTZ jackan ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *