Fyra kronor litern.

Trots att dollarn har stigit med 30% procent mot kronan de senaste månaderna är det en  overklig känsla att tanka bilen. 

Jag kan inte komma ihåg när jag betalade fyra spänn sist. Efter en stund på Googelatorn så verkar det som att det var 1989. 26 år sedan.  Jag var en ung man.  Overkligt.

27

Hur byggs vårt svenska pris upp?

När soppan kommer till Holland kostar den 3 kronor litern.

Sedan lägger de profithungriga , hemska bensinbolagen på 1,50 för transport, hantering och egen vinst . Pris: 4,50 alltså.

28Därefter kommer Sveriges regering. Vår regering, som vi alla röstat fram. Vi själva lägger på moms och skatt och miljöavgift och koldioxidskatt och punktskatt (många olika namn på samma straff är det)

Detta hissar priset till 13 kronor.

Den totala skatten på bensin som vi själva valt är 64%

Inget politiskt parti talar om att sänka skatten på soppa. Det är politiskt inkorrekt i vår lilla tv, på vårt lilla språk, i vår lilla perifera enklav intill polcirklen.  I vår lilla by, Sverige skulle det vara ett politiskt självmord för vilket parti som helst.

-10 miljoner svenskar kan inte välja annat än att krypa i  tagelskjortan och piska sig själva under sin korta resa på jorden.

-Varför?

26

Under tiden åker 350 miljoner amerikaner omkring för 4 spänn litern.

 Att tanka  för 300 kronor här är omöjligt.  Det får inte plats så mycket bensin i tanken. 

 


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *