Krantzen byter svetspistol

Byt inte svets. Byt svetspistol. Svetsen blir som ny!

Krantzens gamla MIG-svets har hängt med sedan 80-talet. Den har spottat och fräst de sista tio åren. Svetspistolen har lagats, tejpats, fått hemmagjorda reservdelar, backats över och riktats med hammare och kraftutryck.

Nu skulle det bli en ny MIG för 10.000 kronor.
-Men byt slangpaket bara, sade en rutinerad svetsare åt mig. Svetsen blir som ny för 800 spänn.
– ???!!
Det var värt ett försök.

Verktygsboden hade flera att välja på. Tog ett slangpaket med så kallad EU-kontakt för 240 ampere med en längd på 4 meter. Bra att ha när man ständigt ligger under sexmetersbilar.Fick sändningen idag från Verktygsboden. Köpte en ny garagedomkraft, borrar, handskar, svetsmask och några handverktyg också.Slangpaketet tog två minuter att byta.  Provade på en bit fyrkantrör och resultatet var enastående. 

Jämna, fina sömmar kom utan protester ur svetspistolen. Märkte dessutom att jag kunde gå ner två steg på strömmen – fråga mig inte varför.

Plötsligt kunde jag svetsa igen efter tio års frustration att jag aldrig kunde få till en vettig söm. Att det ska vara så svårt att fatta att åren går och saker behöver servas. 


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

En reaktion på ”Krantzen byter svetspistol

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *