Kvällscruise i sydvästra Florida

FLORIDA. +28. Sorlet som bara uppstår när många människor trängs sköljer vilsamt. Bilar kommer och går hela kvällen vid Merchants Crossing Fort Myers. Solbrännan får svalka i palmernas skuggor. Tittar på klockan. Halv sex. Det är bra nu. Mycket bra. by Lars Krantz

Björn Borg kör hjälmlöst

SVERIGE. Moppeutställning i Härnösand med nostalgi från sextio-sjuttio- och åttiotalen. Femtonårsdagen blev magisk den 23 maj 1952 då regeringen beslutade att tillåta allmän mopedkörning från fyllda 15. Förslaget som var tänkt att bryta landsbygdens isolering för arbetarklassen blev istället en rykande ungdomskult. by Lars Krantz

Jerry Conklin cruisade på Van Neus Boulevard 1959

MAINE USA. Den elektriskt gula blysläden rullade in sent till Holy Donut Morning Meet i Maryland. Allas blickar riktades mot den. Det var något med hur den rörde sig. Sakta, med ett dovt muller parkerade den vant under en uppstigande sol. Ur klev en silverhane med vit t-shirt och bakåtkammat hår. Det kunde ha varit på film. by Lars Krantz
Usabil.nu

Månadens klubb-tidning: Backspegeln

Många tidningsjobb görs ideellt utanför den stora publiken. Krantz imponeras av inslagens kvalitet och dessa lokala hjältar är värda belysning. -Det här måste flera få läsa! Med worldkustom.com blir det möjligt och plötsligt får du och jag samtidigt titta in andras verksamheter. En win-win situation. Välkomna till några sidor ur tidningen Backspegeln från Sverige.

Winter Dance Party!

Åkers Styckebruk 18 januari 2014. När vi anländer tidigt är festen redan i full gång. Nyparfymerade, nykammade, uppklädda festdeltagare med breda leenden minglar i Folkets Hus foajé och inne i salen dansar par till toner av Jan and the Jammers. Årets Winter Dance Party är här.Av Ellen Kay Krantz. Foto: Anna Lantz & Ellen Kay Krantz.

Tre kronor custom-verkstad Del 2

Grabbarna fick en flygande start.  Många jobb ramlade in men hur blev det med Cadillacen och varför går Stefan omkring med en bunt brännande  kontanter?

Unga förmågor på träff i Merchands Crossing

Florida USA. Bilkillar och tjejer som cruisade på femtio- och sextiotalen gör det fortfarande med stil i USA men hur är det med tillväxten? -Riskokare och datorer? Ofta men inte alltid. 

blog stream

Nyaste inläggen här nere!

Worldkustoms grundare har beslutat att vända upp och ner på't. Varför göra det enkelt för sig när man kan göra det svårt.? Internetstandarden har blivit att ha det nyaste högst upp.  Vår webdesigner förordade det varmt men vi är tjurskalliga bakåtsträvare.

Pontiac Trans Am 2010

Stefan Blautzik från  Three Crown Shop i Maryland hittade denna minst sagt udda fågel på Zephyrhills i Florida. En Trans Am 2010.  Det är bara det att Pontiac upphörde 2009.

Problem med att kommentera

Det har kommit till vår kännedom att det inte har gått att kommentera artiklar och notiser på senare tid på vår hemsida. Problemet är nu löst och vi ber om ursäkt för detta.

Nu kan du köpa ett shakerscoop till din nya Challenger

Waow. De gamla tiderna är tillbaka med full kraft. Kommer du ihåg de fina shakerscoopen på 70-talets muskelbilar? Nu kan du montera ett på din nya retro Challenger. 

Den ultimata brevlådan

Jadå, japp, yes, då var det gjort. En komplett V8:a som postlåda. Ingen snail mail där inte. 

Pace Car började brinna vid NASCAR-lopp i Daytona

FLORIDA USA. -Det har vi aldrig upplevt förut, säger speakern med illa dold förvåning. En ny Chevrolet SS fattade eld när den skulle leda NASCAR-bilarna ut till start. av Lars-Åke Krantz.

AMC firar 60 år

SVERIGE. Ulf Atterström, grundare av Svenska American/Rambler Sällskapet  och redaktör för deras klubbtidning informerade Worldkustom om att AMC fyller 60.

Slukhål inne i Corvettemuseumet i Bowling Green Kentucky begravde åtta Corvetter

KENTUCKY USA.  Ett gigantiskt slukhål öppnade sig mitt inne i Corvettemuseumet i Bowling Green, Kentucky och begravde åtta bilar natten mot onsdag lokal tid alltså vid middagstid  onsdagen 12 februari i Sverige. by Lars Krantz 

Hjärtskärade bilder

Fick dessa bilder från läsaren One Wheelie.  Förstå mig rätt.