Här är ditt liv Arne Friberg.

Som en björn hukar Arne Friberg under garageporten, stegar ut i solen över infarten och skakar om min hand. Det är som att hälsa på en planet. Man känner av gravitationen och jag går in i en bana runt gubbe och bil.  På balkongen står Anette och vinkar.  - Kaffet är klart, kvittrar hon. by Krantz
 

Worldkustom fångade Terje Simonssen i Norge

Efterlyst sedan 30 år tillbaka hittade vi honom i Norge  förklädd till hemmaman med familj, Ford och fotoalbum.

Byta antenn, hur svårt kan det va?

Jo, rätt besvärligt när Chrysler krånglar till det och gått ifrån det normala som jag trodde var standard på alla bilar.  by Jan Silèn

Solvalla biltorg

Byggprojekt: Cubalincoln del 1

Namnet var självklart.  På Cuba har bilparken formats av regimen.   Taxichaufförerna i Havanna bär ingen längtan att åka Chev 56 med Perkinsdiesel.  De hade gjort andra, egna val om det varit möjligt.  De cubanska bilarna  är anpassade efter regimen. Cuba Lincoln är anpassad efter Sveriges regim. Den som beskattar bensinen med 200 procent.  Hade det varit möjligt hade jag gjort andra, egna val.

Haywireband vinnare av Music Challenge 2015

Music Challengefinalen gick av stapeln i Nykvarn hos Rockabilly.nu den andra helgen i augusti. En fantastisk lokal som överfylldes redan klockan åtta på kvällen.  När första bandet, Cripplebilly Headlights,  klev på klockan nio och tryckte gasen i botten studsade alla upp på dansgolvet.  -Dom här vinner tänkte jag, av Krantz

Krönika: Vodka kan man inte ha till nånting.

När jag kom till huset i USA sladdade min housekeeper Rita över med frukost från McDonalds. Här, Vodka, sade hon. 

Sökandet av den där.

Gästskribent i Worldkustom är Håkan Larsson från Husum, med andra ord Autonorrland!! Jepp, bilimportören med det goda ryktet visade sig producera text och bild lika lätt som han byter brytare på en Pontiac.    Här kommer Håkans  första! 

Skitasfalt och värdens största Jonas.

Byn hade  fått ny beläggning. Nått rött skit som inte gick att burna på.  En katastrof i det dagliga välbefinnandet. Kunde det verkligen vara så illa? Big BIG Jonas var inte glad. by Krantz

Calles calajs

Calle Lundkvist är skaparen av Sveriges största bilmuseum. Han kallar det Härnösands Bilmuseum och vill ligga lågt med storleken. Snick-snack Calle. Du har  över 200 fordon och sju temahallar på tillsammans över 5000 kvadrat. by Krantz

Usabil.nu

blog stream

Afternoon delight 2

Några vardagsbilder från USA .  Åkte en sväng med kameran på framsätet en alldeles vanlig dag 2016. Del 2  

Afternoon delight 1

Några vardagsbilder från USA .  Åkte en sväng med kameran på framsätet en alldeles vanlig dag 2016. Del 1  

Only in America

Tro inte för ett ögonblick att bilarna håller på att ta slut i USA. Det räcker att du svänger av huvudvägen så dyker de upp som artefakter från en svunnen tid.

Köttig brandkårshistoria

Sundsvalls brandkår har gett ut en bok om sin verksamhet. - Men snark - zzzzzz -  INTE. by Lars-Åke Krantz 

JÄTTEKALENDER

Nu har Sveriges rackarrysartidning fått en bautakalender till alla eventmakare och entusiaster. Varsågoda. HELT GRATIS.  

Krantz Challenge säsongen 2016

Krantz Challengesäsongen 2016 rullar igång redan 2 juli då på en NY ORT.  Från premiären i Hoting för åtta  år sedan till idag varande Sveriges största, turnerande bilshow har det varit en fantastisk resa.  2015 var ett galet år med 50.000 besökare. Nu kommer 2016 med flera nyheter!

The Shell Factory

En världsnyhet i stan är att populäraste veckoträffen vid Merchands Crossing  fått stänga ner. Depp.  Men nu är allt kul igen. Ny plats är ordnad som är  bättre än den förra. Välkommen till Shell Factory.

Leif Ivans hemliga lista på bilar.

Worldkustom har kommit över en kladd med vad som verkar vara Leif-Ivans lista på planerade bilinköp! Leif Ivan Karlsson har ett bilmuseum i världsklass. Det ligger i Tumba söder om Stockholm.  Här trängs bilar från det amerikanska femtio- och sextiotalet.  Skicket är bästa tänkbara. 

Rocky Road 10 Maratondagen.

Rocky Road är publikens chans att följa med Krantz&Krantz runt Sverige sommaren 2015 och 2016. Rocky Road avsnitt 10.

Hällefors lördagen 27 juni 2015. Sol och hela byn på benen.  Vi spelade på torget två gånger och sedan race iväg till Sveriges äldsta folkpark Krokbornsparken och vår trummis hoppade med  i kyrkokören ??!

Träsk T-bird

-Oorå. Floridas träsk släpper ibland taget om sin plåt.

Tävling

För litet sommarkul mitt i blåvintern kommer Worldkustom med en tävling. Det är Anders fel.

Krantzjackan firar 1000 jackor på Elmia.

Krantzjackans monter har varit på samma plats i D-hallen i alla år. 2016 firar vi TUSEN sålda jackor med gruppfoton och giveaways. 

1000 Krantzjackor

TUSEN KRANTZJACKOR är nu sålda och med det tar Lasse Söderqvist och Lars-Åke Krantz emot betyget godkänt av bilentusiasterna.