Ford Galaxie Sunliner 1960

SVERIGE. Om 1959 års Ford Galaxie var mäktig så skulle en ännu större Galaxie komma 1960. 100 kilo tyngre och hela sex tum längre uppfyllde den varje satsdel i uttrycket ”bigger is better” eller som värmlandsbruden Annika Lindquist uttryckte det: ”Sitte och åke i hundköjjer är ingenting”. av Lars-Åke Krantz.
 

Slå pluggen ur din gamla Dieselcheva

SVERIGE. Eftersom du kommer att läsa detta två gånger har jag varit extra noga med data och resultat. Med chipet från Enghs Motor i Sundsvall får du känslan av en jättemotor där framme, precis som när du borrade pluggen ur din moppe. av Lars-Åke Krantz

Från Kalle Anka till Colorod

SWEDEN. Jan Silén från Gnarp berättar om sina  första kontakter med hobbyn. När Kalle Anka blev Colorod och moppar blev Mopar. 
Usabil.nu

Crescent 2000 ett stycke oföränderligt femtiotal.

SVERIGE. Solen hade vandrat över himlen och kvällens vågräta strålar förvandlade det försiktiga lövverket till ett sprakande fyrverkeri av klorofyllgrönt och avgrundssvart. Ögonblickets vindstötar möblerade ständig om och fick det svarta och gröna att ideligen byta plats. Det enda varaktiga var den röda mopeden … av Lars-Åke Krantz

Zephyrhills marknad & auktion.

USA. En halvtimme nordöst om Tampa i Florida ligger Zephyrhills med sin stora träff i februari. Tusentals söker sig till vattenhålet men i år gick det trögt med försäljningen. Ekonomin har kylts av och köparna håller hårt i lädret medan säljarna vägrar sänka priserna. Ställningskrig. by Lars-Åke Krantz

Worldkustom Music Challenge

Vi söker NYA band. Rock&Roll, Rockabilly, Country, Surf, Boogie Woogie, Doo-wop och liknande.  Nu kommer chansen !!! 

blog stream

Kvinnlig polis

SVERIGE . De första som siktades och året var 1958

Decembernumret STORT

Nästa nummer är det fetaste vi gjort 

Musikbidragen strömmar in

Hallå-å, musikbidragen strömmar in. Vi är glada och upphetsade.

Zephyrhills Höst Autofest

FLORIDA. Tack vare en av mina bästa vänner som jag för övrigt träffade för första gången sommaren 2009 har jag under flera år haft förmånen att vara med om livsupplevelser jag endast kunnat drömma om tidigare. av Åke Tjernell

Dam i nöd.

NORTH CAROLINA.  Lång historia kort. Svensk brud som simmat i samma sjöar  och andats samma norrländska luft som redaktören mötte oturen i USA. 

Zephyrhills ratrod precis nu!

FLORIDA. Fick detta från en läsare just nu. Åke Tjernell, Norrhassel.

I vildmarken

Vi har fått några fler bilder från Jarmo. Bilskrotaren med kameran. Bilderna tagna innan bortförsel. 

Provpenna med vettiga funktioner.

Från bilelektrikerproffset Sven-Erik Pettersson i Härnösand har vi fått ett tips om ett verktyg. En amerikansk provpenna Hover Probe som proffsen använder.

Amerikanska frimärken

U.S. Postal Service förhandsvisade sin frimärksserie 50’s fins and chrome, under Carlisle veckan i oktober 2008

Läsares mopeder.

Worldkustoms mopedreportage har gett flera positiva feedbacks. Inte sällan handlar det om egna minnen från tiden på tvåhjulingen.

Få ett par jänkare.

Vore väl fint att få ett par jänkare. 

Fler internationella läsare

Worldkustoms internationella läsare växer snabbt . Upp 23% senaste två månaderna

1911 Biltävling

SVERIGE. En stor vinterbiltävling hölls i Sverige 1911. Det gällde att köra så fort som möjligt från Göteborg till Stockholm.

Inmurad Corvette

Murarna trodde han skämtade.  När Richard Samson byggde sin spritt nya affär såg han till att Corvetten från 1954 murades in med bara ett fönster att glo igenom.

Highway Hotel nyöppning

Härnösand. Highway Hotel är ett genuint Esso Motorhotell från sextiotalet som restaurerats till ett populärt retrofik, restaurang, bar och ett musikaliskt vattenhål i stan. Nya ägaren Marie öppnade med en big bang.

Ford Country Sedan 1959

Den här Ford Country Sedan 59an hamnade här i skogen efter att en dansorkester kört av vägen med den utanför Hudiksvall under tidigt 60 tal. av Kent Åberg

Buick 1947

Masserad till perfektion

Nyaste inläggen här nere!

Worldkustoms grundare har beslutat att vända upp och ner på't. Varför göra det enkelt för sig när man kan göra det svårt.? Internetstandarden har blivit att ha det nyaste högst upp.  Vår webdesigner förordade det varmt men vi är tjurskalliga bakåtsträvare.