1970 Dodge Charger 6.4 Hemi

Paul Olav Lyngstads Charger har 470 direktinsprutade hästkrafter. Tomgång är kissekatten. Fullgas är Godzilla som satt sig på ett häftstift.  Allt snyggt förpackat till en kostnad av 1,05 liter lågoktaning  bensin per avnjuten mil.  by Krantz

 

Inramad 1966 Nova från Naples på Floridas västkust.

Det var färgen som drog oss till bilen.  Oj, inredningen var också svullig, sedan böjde vi oss och tittade under . . .by Krantz

Smart drag på Krantz Challenge i Hudik.

Glada Hudik Summer Meet med huvudaktiviteten Krantz Challenge på lördagen har satt staden på motorkartan. I år önskade Huddig visa världsnyheten Tigon mitt under Krantz Challenge! 

Solvalla biltorg

Bygg matchande släp. Fortsättning från föregående nummer

Det blev en Opel Rekord -58 som utgångsläge för släpvagnen, en Opel som stått ute i skogen utan rutor och hjul sedan 60-talet. av Jan Silèn

Roadtripp 1905 och en av de första bilklubbarna

Håkan Österås från Södertälje är en historiebevarare av stor mått. När detta 44 år gamla dokument surfade upp till ytan i Bispgården kontaktade han Worldkustom. En av de första bilklubbarna bildades i Härnösand. by Krantz

Deveraux-Kaiser Antique Car Meet

FLORIDA. Visst är det jobbigt. En träff man inte kan uttala på en plats man aldrig har hört talas om.  Det måste undersökas.  by Krantz

Krönika Krantzvägen

Jag vill ha en ort uppkallad efter mej. Hur svårt kan det va?  Olofström heter egentligen Petrefors men sen kom Olof och bytte namn på hela rasket. 

Usabil.nu

blog stream

Köp en amerikansk stad

Bli borgmästare, äg en bar,  predika på söndagen. Kör runt med bärgningsbilen och leta fynd och töm parkeringsautomaterna på kvällen. Allt för vad en begagnad villa kostar i Sverige   

Tidiga raggare bröderna Krantz

Året är 1960 i Ullånger. - "Vad ni än gör gå inte på svagisen och åk inte med Krantzpojka". Ett talesätt som figurerade i bygden främst hos föräldrar till bygdens flickor.

ES Motor i Ljusdal ny annonsör.

Först synlighet i Krantz Challenge och nu i Worldkustom.  Vi hälsar ES-Motor välkommen.

Han har Viktor Klimenkos turné-DeSoto

Alla visste vem Viktor Klimenko var på sjuttiotalet. 

Tomten på en Monarped i Stockholm

Hörnet restaurang heter ett nyöppnat ställe i Stockholm.  Ägarna är biltokar och serverar den läckraste maten ur traditionell, svensk restaurangmeny.

Månadens Lars

Har kommit på mig själv med att sitta och titta på Lars.   Gillade filmerna och har övertalat Lars att visa fler bra-och-ha-grejer.  

Cadillac -59 är drömmen eller ?

Så drömmen om en Cadillac 59:a lever hos dej. Okey .  .

ES Motor i Ljusdal rockar

Bilmecken och delägaren Jan-Åke Glad på ES motor i Ljusdal  slängde spärrskaftet och drog på sig gitarren när det var dags för den årliga festen i bilhallen. Vid grillen stod kompanjonen Ulf Sandstedt . Ja, alltså inte bilgrillen.

Julklappsproblem

Ge bort ett presentkort från Sivletto. Funkar alltid. Hälsa från Worldkustom :0)

Dags boka Krantz&Krantz tour 2016

Krantz&Krantz är tillbaka från USA i påsk.  Om våra olika turneplaner i USA går i lås kommer Krantz&Krantz och Peter Jezewski  att lira ihop i Florida.

NYTT på World of Classics Museum and Sales

Leif Ivan Karlssons bilmuseum i Tumba pulserar och förandras friskt.  Ett återbesök efter sex månader och hela nedre planet var fullt av "nya" fordon.  Waow, WAOW.

Sko Uno bär Krantzjackan

Sko Uno har i decennier varit en stilsäker  designsjäl med sitt företag Sko Uno i Stockholm.  Som stor sponsor av dragracing och säljare av skor och kläder har han lett livsstilens utformning.  -Folk har på senare tid  kommit in i butiken med en schysst jacka jag inte sett förut, sade han 

Worldkustom välkomnar Clipp-er

Nya annonsören i Worldkustom Kenneth Nilsson på Skeppsbron i Härnösand hjulskyltar i år (ursäkta ordvitsen).  Det är ingen tvekan var han har sina rötter.

Worldkustom hälsar Sivletto välkommen som ny annonsör

Det stora retro style rockabilly modehuset Sivletto låter dig nu veta vad som är på gång genom annonser i Worldkustom. 

Gott om fordon fortfarande att upptäcka USA

Tro inte för ett ögonblick att bilarna håller på att ta slut i USA.  Det räcker att du svänger av huvudvägen så dyker de upp som artefakter från en svunnen tid. 

1000 Krantzjackor

TUSEN KRANTZJACKOR är nu sålda och med det tar Lasse Söderqvist och Lars-Åke Krantz emot betyget godkänt av bilentusiasterna.