C.A.R.S. heter en customverkstad i Florida med många fina byggen

Feta Floridas flödande ligga-på-rygg-väder petade mig i nacken där jag skenade ur bilen med kameran. Jag vägrade ligga och solbada. Jag ville inte blunda mot solen i en pöl av kokosolja. På denna adress hade jag suktat efter elgitarrer tidigare men vad nu!! Här fanns också CARS! by Krantz 
 

Fick ett infall - byggde bil.

Mycket har man hört i den här svängen men aldrig detta.  Stenkrossmekaniker Örjan Råbom från Bergsjö i Hälsingland fick ett ryck och byggde en avancerad hotrodpickis helt utan förkunskaper.  -Pilligt, är hans omdöme om den saken. by Krantz  

Absolut succé för Mat och Nostalgis bilträff 2016

Viksjö i Ångermanland formligen översvämmades av bilar när Viksjö Mat& Nostalgi provade en bilträff för första gången i september 2016. Från ingenting till overklig succé för hela familjen Stefan Hagman  
Solvalla biltorg

Lack och Bilcenter Ljusdal älskar rost och bucklor.

Ett talesätt lyder: Ska du ha något gjort - prata med någon som har mycket att göra.  Välkommen till Torget i Tallåsen. Ett drömställe där allt handlar om bilar. 

Project 59 Cadillac del 8 av 500 kanske

Jag säger bara: BERNT KARLSSON USA, BIG SHOW.  En once in a lifetime upplevelse när mäster choppade taket LIVE på det första Västerås Summer Meetet! 

Krantz Krönika Pannproblem

Två dagar kvar tills turnébussen skall rulla 100 mil och allting blöder.

All American Day 12 augusti Nykvarn.

Nu ryker rekordet all världens väg i Nykvarn. 

Månadens Leif-Ivan augusti

World of Classics Museum and Sales i Tumba är stället du  måste se. Här står de finaste amerikanarna i det finaste skick uppställda. Flera tidningar har redan gjort reportage men Leif-Ivan Karlsson lovar Worldkustom något alldeles extra. 

Känner ni möjligen till Fritz Uschenbach

Nähä, jaså inte? Han tillhör ju de välkända namn inom bilhistorien som Henry Ford, Walter P Chrysler, Adam Opel med flera men Fritz är nog okänd för de flesta. av Jan Silén
Usabil.nu

blog stream

LOBONÄS MARKNAD 25 år. 8-9 september

Jättemarknaden mitt i skogen fyller 25. Det firas med fyra hektar besöksparkering, 200 knallar, 200 finbilar, rock and roll med Krantz&Krantz och tusentals besökare under två dagar.  -Det är fantastiskt säger arrangörerna. I Lobonäs bor 20 personer!

Frukost och dragracing

Orsa Dragfest i Classic Carveckan är en hit. Worldkustom åkte dit och tog en frukost med dragracing.  Väl värt besöket. 

Fire Meet i Härnösand

Våren 2017 fick mig att längta till Florida redan innan sommaren startat. Fire Meet i Härnösand blev en köldslagen historia men bra med bilar. Svensken är fantastisk. by Krantz

Westcoast Motor Show – superfest för fjärde året.

Finnarna är fantastiska med sina customs och roddar det vet vi. Nu kan du se för dig själv när Westcoast Motor Show öppnar i Vasa Finland 23-24 september 2017 - efter en inbjudande båtresa från Sverige. 

Månadens Lars heter Adam

Har kommit på mig själv med att sitta och titta på Lars från Verktygsboden.   Gillade filmerna och har övertalat Lars att visa fler bra-och-ha-grejer.  Nu kommer Adam

Nu startar Krantz Challenge 2018 detta i Nykvarn !!

Lördagen 12 augusti startar säsong 2018. Platsen är Nykvarn utanför Södertälje. Ett fantastiskt utflyktsmål med lådsbilsland och familjenjut på dagen övergående i rockabillylada och campingröj på kvällen.  Vem vinner 3.000 hotell i Rättvik och plats i Superfinalen CCW 2018? 

Classic Lady till Viksjö på söndag 13 aug.

Jag säger bara Classic Lady, Ladies Run, Ladies Race, kärt barn har många namn. Dessa event är kanske det roligaste man kan se och göra i hobbyn.  Ta chansen till en söndag under skratt, gemyt och bilåka damer.   Vi andra kan bara njuta av er glädje, positivitet och smarta kommentarer.  Classic Lady är en bilfest med stil. by Krantz

NYKVARN LÖRDAG 12 AUG. 1000 bilar?

Nykvarn utanför Södertälje är en optimal träff.  Fantastiskt område för hela familjen, med lådbilsland och god mat och alla faciliteter en turistanläggning skall ha PLUS camping OCH Rockabillynight.  Åk dit på lördag för en kanonträff med bilshowen Krantz Challenge.

Augustinumret ute av Worldkustom sedan en vecka

Sommaren är kort och Worldkustoms augustinummer har kommit ut.  Extra mycket sommarläsning. Du har väl inte missat?

Micke Bäckström polerade vinnarbilen i Krantz Challenges Superfinal

Mickes ögon blänker när han får prata rubbing och lackskydd. Tänk treåring på Jam Jam. Före- och efterbilder blixtrar förbi på Samsungen och entusiasmen smittar. Plötsligt vill man handla polerduk och ge sig på första bästa bakskärm. Men det vore dumt. -Vi har ju Micke. 

REKORD på lördagen Classic Car Week 2017 ?

Arrangörerna pratar om rekord på lördagen. Fältet fullt med biltak vid biltak plus kö från Knecktplatsen och upp till travet ännu klockan 14:00 av bilar på väg in.

Worldkustom välkomnar ny annonsör i Westcoast Motor Show

Finnarna är fantastiska med sina custom och roddar det vet vi. Nu kan du se för dig själv när Westcoast Motor Show öppnar i Vasa Finland 23-24 september 2017 - en inbjudande båtresa från Sverige. 

Här är Krantz Challengevinnarna som kommer till Rättvik i Superfinalen på lördag 29 juli 2017.

Krantz Challenge har maxat ut 2017. Aldrig har det varit större med rekord i Hudiksvall, Härnösand, på nya orter som Överkalix och Bergsåker och på Sveriges största event som Västerås och Rättvik. Här kommer vinnarna som drabbar samman på lördag klockan 13:00 framför stora travläktaren i Rättvik. 

Kör bokstavligen skjortan av varandra i sommar.

Roine Kjellqvist och hans 130 tävlingskompisar åker omkring med massor av skjortor i servicebussarna.  Man kör nämligen bokstavligen skjortorna av varandra 2017.

Storbilar, starksprit och vansinne. Ny utställning på Härnösands bilmuseum.

Bert Nilsson och Micke Skoglund var mopedisterna som vågade på sjuttiotalet.  Bert fumlade dessutom med sig en kamera på moppen. Idag är bilderna och berättelserna ovärderliga. Nu sätter de upp en minnesvägg.  The wall of fame. 

Krantzjackan till Västerås Summer Meet

Senaste nytt. NU ÄR DET KLART. Krantzjackan, som bara visas stort på Elmia och CCW kommer till Västerås Summer Meet!!

Sågmyra 2:a augusti Customs Gassers Hotrods Choppers

Nu är Roland Olsson i Sågmyra i farten igen!   Retroträffen 2016 blev en succé med way större tillströmning än väntat.  - Det finns ett behov att gå tillbaka till rötterna, säger Roland. 

L O L

Fortfarande frågar ni efter de Krantzkrönikor som publicerades i lokaltidningarna förr. Finns det ingenstans man kan läsa dessa?   -Well, här kommer dom!